Over ons

Tool training & opleiding IMG_0168-e1530616989715-225x300

drs. Dirk Kaspersma

Tool training & opleiding IMG_0172-e1530616791676-225x300

drs. Erna-Marike de Vries

TOOL Training & Opleiding is gespecialiseerd in meerdaagse, langdurige trainingen op het gebied van houding en vaardigheden. Het bureau is in 1997 opgericht door Erna-Marike de Vries en Dirk Kaspersma.

Over Dirk Kaspersma:

Na zijn studie Andragologie aan de Rijksuniversiteit Groningen (RuG) is Dirk enige tijd werkzaam geweest bij KPN als Trainer/Adviseur. Daarna is als hij Hogeschooldocent en voorzitter van de vakgroep Sociale Wetenschappen & Innovatieve Leerroutes werkzaam geweest bij de Ichthus Hogeschool in Rotterdam. Na de hogeschool heeft Dirk nog enige tijd aan de Katholieke Universiteit Nijmegen gedoceerd.

Dirk is een trainer pur sang, met liefde voor mensen. Binnen TOOL Training & Opleiding houdt Dirk zich met name bezig met de ontwikkeling en uitvoering van onze langdurige trainingen en kwaliteitsmanagement.

Over Erna de Vries:

Erna heeft, na het voltooien van de lerarenopleiding 'Ubbo Emmius', gestudeerd aan kunstacademie 'Minerva' in Groningen. Vervolgens is zij Technologische Sociologie gaan studeren aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam (afstudeerrichting TAO). Na haar afstuderen is zij enige tijd werkzaam geweest als Hogeschooldocent Bedrijfskunde & Management, waaronder bij de Hogeschool van Amsterdam (HvA) en de Ichthus Hogeschool Rotterdam. Daarna heeft ze als Opleidingsadviseur bij de ANWB te Den Haag gewerkt, waar zij verantwoordelijk was voor het totale opleidingsbeleid binnen de Divisie Hulpverlening van de ANWB.

Erna is altijd nieuwsgierig naar mensen om daarmee mensen meer te laten leren. Sinds de oprichting van TOOL Training & Opleiding richt zij zich op de inhoudelijke ontwikkeling van de gedragstrainingen, accountmanagement en sinds enige tijd op digitalisering/blended learning.

TOOL Training & Opleiding werkt anno 2018 met 7 trainers. Alle trainers hebben passie, een academische achtergrond, expertise op het gebied van gedrag van mensen en zeer ruime ervaring in trainen.

Visie

TOOL Training & Opleiding handelt vanuit de visie dat ieder individu zich bewust kan worden van zijn scheppingskracht en zijn invloed op de omgeving en van daar uit zichzelf en zijn omgeving positief kan beïnvloeden.

TOOL Training & Opleiding staat voor integriteit. Onze trainingen worden gegeven met gedrevenheid, overtuiging en respect voor anderen. Onze trainers geven de deelnemers de prikkels die nodig zijn om kansen, angsten, eigen kwaliteiten, weerstanden en de rol die zij daarin zelf vervullen, te begrijpen en/of te benutten.

Doel van onze trainingen

De doelstelling van onze trainingen is het verder ontwikkelen van de kwaliteit van het handelen waardoor individuen en organisaties bewust veranderen, van zichzelf leren en zich blijven ontwikkelen.

Kritisch kunnen reflecteren op eigen en andermans gedrag is daarbij van essentieel belang. Vanuit onze visie en doelstelling is TOOL Training & Opleiding uitsluitend gespecialiseerd in het ontwikkelen en verzorgen van meerdaagse trainingen.